Golf

Anpassning av Golfklubbor


Att Golf är en svår sport råder inget tvivel om och har man sen utrustning som inte riktigt passar spelaren så blir det inte lättare. Att ha klubbor som passar den som håller i dom är därför mycket viktigt för att ha en bra förutsättning att kunna slå rakt.


Att ha en felaktig vinkel (lie) mellan bladet och skaftet kan ge slag både åt höger och vänster. Jag kan nu erbjuda justering av lie vinkel och loft.


Loftvinkel är bladvinkeln som också kan justeras för att få klubban att gå längre eller kortare om man har ett glapp i avståndet mellan varje klubba.


Svingvikt är tyndpunkten i klubban och den är viktigare än man kan tro, när man byter grepp på en klubba och inte får samma vikt på det nya greppet så ändras tyngdpunkten i klubban och den känns inte likadan som innan nya greppet. Detta är något som dom flesta inte har en aning om när dom byte till större grepp och genast så är svingvikten ändrad till det sämre och man får svårare att träffa bollen bra.

Justering av loft och lie   50kr / klubba

Ser det ut så här när du har tagit din stans så gräver hälen ner sig i marken vid bollträffen och bladet sluter sig och bollen går till vänster (högerspelare)

Ser det ut så här när du tagit din stans så gräver tån ner sig i marken vid bollträff och bladet öppnar sig och bollen går till höger. (högerspelare)

Kontroll av svingvikt  25kr / klubba


Justering av svingvikt varierar i kostnad beroende på vad man måste göra.

Svingvikten D2 är en vanlig vikt på klubbor och här ser vi en klubba som är kortad 1 tum och därför har svingvikten minskat till C 0,95  Extra vikt monteras i klubbhuvudet för att kompensera detta.